اقامت آلمان از طریق ویزای تحصیلی و دانشجویی
اقامت آلمان از طریق ویزای دانشجویی از جمله محبوب ترین راه های ورود به یکی از پیشرو ترین کشورهای اروپا و جهان است. دانشجویان بین المللی با نیم نگاه به بازار کار مطلوب کشور آلمان مخصوصا در رشته های پزشکی، دندان پزشکی، حقوق، مهندسی صنعتی، علوم کامپیوتر، ریاضی، معماری و مدیریت برای اخذ اقامت آلمان از طریق ویزای دانشجویی اقدام می کنند. وجود دانشگاه های سطح بالا در آلمان نیز دلیل دیگری برای انتخاب آلمان برای ادامه تحصیل است. با وجود دشواری های یادگیری زبان آلمانی و فرهنگ منحصر به فرد این کشور دانشجویان ایرانی زیادی به دنبال کسب اطلاعات از نحوه اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان و ویزا دانشجویی یا مهاجرت کاری به آلمان و زندگی در آلمان هستند.
شیوه درخواست ویزای دانشجویی آلمان
برای اخذ اقامت آلمان از طریق ویزای دانشجویی و مهاجرت به آلمان، نیاز است که فرایند درخواست، در اسرع وقت پس از اخذ پذیرش از دانشگاه یا کالج معتبر آلمانی و حداقل سه ماه قبل از انتقال به کشور اقدام صورت گیرد. اسنادی که متقاضی برای اخذ اقامت آلمان از طریق ویزای دانشجویی معمولاً به آنها نیاز دارد عبارتند از:
- فرم درخواست ویزای دانشجویی.
- پاسپورت دارای اعتبار.
- دو قطعه عکس پاسپورتی.
- نامه پذیرش اخذ شده از یک دانشگاه یا مرکز آموزشی آلمانی معتبر.
- مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات.
- گواهی تسلط به زبان آلمانی در سطح مورد نیاز.
- اثبات اینکه بودجه کافی برای تأمین هزینه زندگی خود در آلمان دارید (8700 یورو در سال، که تقریباً 10،250 دلار آمریکا است).
- یکی از راه هایی اثبات وجود بودجه کافی برای تحصیل در آلمان، واریز هزینه های زندگی به یک حساب مسدود شده است – به این معنی که نمی توان پول را پس از ورود به آلمان برداشت نمود.
- گواهی بیمه خدمات درمانی.
- گواهی تایید اصالت اسناد ارسالی.
- گواهی عدم سوء سابقه کیفری.
اگر متقاضی قصد دارد بیش از 90 روز در آلمان تحصیل کند، باید به جای ویزای شینگن، که فقط به شما اجازه می دهد سه ماه در آلمان بمانید برای کسب اقامت آلمان درخواست ویزای دانشجویی به دولت آلمان ارائه کنید. علاوه بر ویزای دانشجویی، هنگام ورود نیز باید درخواست مجوز اقامت دهید.
نحوه درخواست مجوز اقامت آلمان
پس از ورود به خاک آلمان، متقاضیان باید ظرف دو هفته به اداره محلی ثبت نام اتباع خارجی یا Bürgeramt Einwohnermeldeamt مراجعه کنند. در این مرحله مجوز تحصیل صادر می شود. مدارک مورد نیاز در این مرحله مشابه مدارک مورد نیاز برای ویزا است:
- گواهی بیمه سلامت معتبر خصوصی یا عمومی
- گواهی ثبت نام در دانشگاه
- گواهی تمکن مالی کافی
- پاسپورت معتبر
- ویزای دریافت شده
- قرارداد اجاره محل سکونت (در صورت وجود)
- عکس گذرنامه بیومتریک (در صورت وجود)
- هزینه اجازه اقامت
اگرچه پیش تر به عنوان بخشی از درخواست دانشگاه از متقاضی مدارک تسلط به زبان خواسته می شود، اما برای کسب اجازه اقامت ممکن است لازم باشد این مدارک مجدداً ارائه شوند. برای دوره هایی که به زبان آلمانی تدریس می شود، دانشجویان بین المللی باید نمره TestDaf یا DSH ارائه دهند، یا برای دوره های انگلیسی، باید نمره TOEFL یا IELTS ارائه دهند.
این اجازه اقامت دو سال معتبر است و در صورت نیاز باید پیش از انقضا تمدید شود. هزینه مجوزهای اقامت در ابتدا 100 یورو (120 دلار آمریکا) با هزینه حداکثر 96 یورو (115 دلار ~ آمریکا) برای هر بار تمدید دوره است.
اگر متقاضی موفق به اخذ پذیرش در دانشگاه های آلمانی نشد، می تواند درخواست ویزای متقاضی دانشجو را اقدام کند که به وی مجوز اقامتی سه ماهه در آلمان را اعطا می کند تا به دنبال پذیرش دانشگاهی در خاک آلمان باشد. این نوع ویزا در صورت نیاز به شش ماه قابل تمدید است، اما این موضوع در اختیار اختیار مقامات ویزا است. پس از ثبت نام، ویزای متقاضی دانشجویی می تواند به ویزای ملی تبدیل شود.
کار در آلمان با ویزای دانشجویی
کار در آلمان با ویزای دانشجویی قانونی است، اما برای دانشجویان محدودیتی از نظر تعداد روزهایی که می توانند کار کنند می شوند. این هر سال 120 روز کامل یا 240 نیم روز است. (اگر دانشجویی به عنوان دستیار آموزشی و پژوهشی در دانشگاه خود مشغول شود، معمولاً بیش از محدودیت 120 روزه مشکلی ندارد. با این وجود، باید این کار را به اداره ثبت نام اتباع خارجی اطلاع داده شود.) دانشجویان اتحادیه اروپا می توانند برای حداکثر تا 20 ساعت در هفته بدون نیاز به اجازه کار در امور مختلف اشتغال داشته باشند.
دانشجویان بین المللی با اجازه اقامت می توانند آن را برای اقامت در آلمان تمدید کنند و تا 18 ماه پس از فارغ التحصیلی به دنبال کار باشند، به شرطی که شغل مربوط به رشته تحصیلی آنها باشد. فارغ التحصیلان کشورهای اتحادیه اروپا / منطقه اقتصادی اروپا می توانند بدون هیچ محدودیت و اجازه ای در جستجوی کار بمانند. پس از دو سال اشتغال در آلمان، می توان برای وضعیت اقامت دائم اقدام کرد. تسلط به زبان آلمانی هنگام جستجوی کار در آلمان قطعاً مفید است، اما همیشه ضروری نیست.
مواردی که متقاضی ویزای دانشجویی آلمان باید بداند
- در هنگام مصاحبه ویزا، افسر ویزا می تواند اسناد اضافی درخواست کند.
- متقاضی باید شخصاً در مصاحبه ویزا حاضر شود.
- در مورد اعتبار گذرنامه باید توجه داشت که لازم است برای کل مدت اقامت متقاضی، از جمله مدت زمان طولانی پیش بینی شده معتبر باشد.
- درخواست ویزا ناقص قابل رد است.
- نیازی به چسباندن عکس های متقاضی در فرم درخواست ویزا نیست.
- هنگام مصاحبه ویزا، نیازی به حضور همراه در سفارت یا کنسولگری آلمان نیست.
- هر متقاضی مجاز است اقدامات قانونی علیه سفارت یا تصمیم کنسولگری در مورد درخواست ویزا خود را انجام دهد.
- اگر متقاضی به عنوان عامل خطر برای امنیت و نظم عمومی منطقه شینگن در نظر گرفته شود، ویزا رد می شود.
- در صورت رد ویزا، متقاضی در مورد دلیل اصلی رد شدن مطلع می شود.
- در بدو ورود متقاضی به فرودگاه مدارک اصلی مورد نیاز است.
- ویزای تحصیلی آلمان به طور خودکار داده نمی شود – بنابراین برای دریافت پاسخ از سفارت یا کنسولگری باید حداکثر 4 ماه منتظر بمانید و هیچ تضمینی برای دریافت ویزا ندارید.
- فرم درخواست را می توان به صورت رایگان در وب سایت سفارت یا کنسولگری در کشور خود بارگیری کرد.
- گذرنامه در تمامی مراحل ویزا در سفارت / کنسولگری باقی می ماند.
- زمان مصاحبه ویزا باید فقط از طریق سیستم آنلاین انجام شود (نه از طریق تلفن، ایمیل، نمابر یا حضوری).
- در صورت عدم پذیرش ویزا، هزینه ویزا باز گردانده نخواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.