بررسی روش های مهاجرت به سنگاپور
در حالی که بسیاری از کشورهای دیگر مهاجران را پس می زنند، سنگاپور همچنان سیاست درهای باز برای همه مهاجران را در دستور کار دارد. در واقع، تعداد مهاجران در این کشور سالهاست که رو به افزایش است. مهاجرت به سنگاپور اتفاق جدیدی در این کشور نیست. تا وقوع جنگ جهانی دوم، بیشتر جمعیت جزیره را مهاجران تشکیل می دادند. در سال 2019 از کل جمعیت حدود 5.7 میلیون نفری سنگاپور، حدود 2.16 میلیون مهاجر (یعنی افرادی که در کشوری زندگی می کنند که در آن متولد نشده اند) بوده اند. که در قیاس با بسیاری از کشورها نرخ بالایی به شمار می آید. اکثریت جمعیت ساکن از نژاد چینی هستند در حالی که مالایی ها و هندی ها کمی بیش از 20٪ از جمعیت را تشکیل می دهند.
در خصوص راه های مهاجرت به سنگاپور نکاتی وجود دارد که آگاهی از آن ها خالی از لطف نیست.
- متخصصین حرفه ای می توانند از بین سه ویزای مختلف برای مهاجرت کاری به سنگاپور یکی را انتخاب کنند.
- تعداد دارندگان S Pass که یک شرکت می تواند استخدام کند محدود است.
- همسر، فرزندان و والدین فرد مهاجر می توانند با ویزای همراه به سنگاپور بروند.
راه های مهاجرت به سنگاپور
علل مهاجرت به سنگاپور
شاید هیچ دلیل خاصی برای مهاجرت مردم به سنگاپور وجود نداشته باشد. اما جمعیت زیاد مهاجران به این معنی است که مهاجران به راحتی می توانند در این کشور مستقر شوند. سنگاپور آموزشی در سطح کلاس بین المللی را در هر مرحله از کودکستان تا دانشگاه ارائه می دهد. این کشور دارای اقتصادی قدرتمندی است و محل زندگی برخی از پردرآمدترین افراد در جهان است. همراه با هزینه پایین زندگی، شرایط معیشتی به مردم اجازه می دهد از سطح بالای زندگی برخوردار شوند. زیبایی های طبیعی و جاذبه های گردشگری این کشور دلیل دیگری است که برای مردم سایر نقاط جهان جذاب به نظر می رسد.
مهاجرت به سنگاپور از طریق کار
متخصصین حرفه ای می توانند برای مهاجرت به سنگاپور از بین سه نوع مختلف ویزای کار یکی را انتخاب کند.
مجوز اشتغال Employment Pass
یک متخصص واجد شرایط می تواند برای مهاجرت به سنگاپور متقاضی دریافت کارت اشتغال EP شود. شرکتی که به دنبال استخدام متقاضی است باید برای این کار اقدام کند. این مجوز تا 2 سال معتبر است به شرطی که همان شرکت فرد را به صورت مستمر به کار گرفته باشد. اگر فرد شغل خود را تغییر دهد، شرکت جدید باید دوباره درخواست EP کند. EP می تواند تا 3 سال تمدید شود. هیچ گونه عوارض و مالیاتی برای EP قابل اجرا نیست. مهاجرانی که ماهانه بیش از 4000 دلار درآمد دارند می توانند همسر و فرزندان وابسته خود را به سنگاپور بیاورند. مهاجران با درآمد بیش از 8000 دلار در ماه نیز می توانند والدین خود را به سنگاپور بیاورند. برای واجد احراز شرایط اخذ EP، معیارهای زیر باید رعایت شود:
- اولین حقوق یک کارمند باید حداقل 3300 دلار در ماه باشد.
- حداقل حقوق ممکن است براساس تجربه متقاضی افزایش یابد.
- فرد باید مدارک تحصیلی لازم برای موقعیت شغلی را داشته باشد.
- فرد باید تجربه شغلی مربوطه را داشته باشد.
مجوز ورود Entre Pass
این مورد به عنوان مجوز کارآفرین نیز شناخته می شود. این طرح برای کارآفرینان خارجی است که می خواهند به سنگاپور مهاجرت کرده و مشاغل جدیدی را در این کشور راه اندازی کنند. Entre Pass برای مدت 1 سال معتبر است و ممکن است بیشتر تمدید شود. افراد وابسته را می توان پس از یک بار تمدید مجوز به سنگاپور آورد. بنابراین، در سال اول هیچ همراهی را نمی توان به سنگاپور آورد. برای Entre Pass هیچگونه عوارض و سهمیه اعمال نمی شود.
مجوز اشتغال شخصی Personalized Employment Pass
این ویزای ویژه افراد حرفه ای با درآمد بالاست که می خواهند به سنگاپور مهاجرت کنند. PEP از نظر تعویض شغل به فرد اختیار می دهد زیرا با کارفرمای خاصی ارتباط ندارد. ویزا به طور معمول 3 سال اعتبار دارد و همچنین به فرد اجازه می دهد تا 6 ماه بدون کار در سنگاپور بماند اما قابل تمدید نیست. هیچ گونه عوارض یا سهمیه ای برای PEP اعمال نمی شود. متقاضی می تواند همسر، فرزندان و والدین خود را به عنوان افراد تحت تکفل به سنگاپور بیاورد. برای واجد شرایط بودن برای PEP، باید معیارهای زیر وجود داشته باشد:
- اگر متقاضی حرفه ای خارجی باشد، باید حداقل 18000 دلار در ماه حقوق بگیرد.
- اگر متقاضی EP معتبری داشته باشد، باید حداقل 12000 دلار در ماه حقوق بگیرد.
مجوز S
این ویزا در نظر گرفته شده است که توسط کارگرانی که ویژگی های حرفه ای تر را نداشته و مایل به مهاجرت به سنگاپورند استفاده شود. شرکتی که به دنبال استخدام فرد است باید برای این ویزا اقدام کند. سهمیه تعداد افرادی را که یک شرکت می تواند با مجوز S استخدام کند محدود می کند. طبق این سهمیه، دارندگان S Pass نمی توانند بیش از 15-20٪ از کل نیروی کار شرکت را به خود اختصاص دهند. S Pass برای یک دوره 2 ساله معتبر است و ممکن است 3 سال دیگر تمدید شود تا زمانی که فرد در همان شرکت مشغول به کار باشد. اگر فرد ماهانه بیش از 4000 دلار درآمد کسب کند، همسر و فرزندان فرد نیز می توانند به سنگاپور مهاجرت کنند. برای واجد شرایط بودن S Pass، معیارهای زیر باید رعایت شود:
- فرد باید ماهانه حداقل 2200 دلار حقوق بگیرد.
- شرکت حامی متقاضی باید بیمه درمانی برای وی ارائه دهد.
مهاجرت به سنگاپور از طریق پیوستن به خانواده
مهاجران دارای EP ،PEP یا S Pass می توانند همسر قانونی و فرزندان وابسته خود را با مجوز وابسته به سنگاپور ببرند. فرزندان ناتنی و کودکان معلول بالای 21 سال ممکن است با یک کارت ویزیت طولانی مدت LTVP به سنگاپور مهاجرت کنند.
مجوز همراه
شرکتی که ویزای EP ،PEP یا S Pass را از طریق حمایت مالی برای متقاضی درخواست کرده است برای افراد تحت تکفل او نیز باید اقدام کند. با اعتبار ویزای EP ،PEP یا S Pass همراه تا 2 سال امکان اقامت خواهد داشت. البته این مدت ممکن است تمدید شود. برای ویزای همراه هیچگونه عوارض و سهمیه ای اعمال نمی شود. برای احراز شرایط همراه، باید معیارهای زیر وجود داشته باشد:
- حامی مالی باید حداقل 4000 دلار در ماه درآمد داشته باشد.
- در مورد همسر ازدواج باید به صورت قانونی ثبت شده باشد.
- فرزندان تا زمانی که کمتر از 21 سال سن نداشته باشند، همراه در نظر گرفته می شوند.
ویزای بازدید بلند مدت سنگاپور
این ویزا برای فردی طراحی شده است که می خواهد همسر، فرزندان و پدر و مادر خود را به سنگاپور بیاورد. شرایط این ویزا نیز شبیه به ویزای همراه است.
- فرد برای آوردن همسر و فرزندان خود باید حداقل 4000 دلار در ماه درآمد داشته باشد.
- فرد برای آوردن والدین خود باید حداقل 8000 دلار در ماه درآمد داشته باشد.
در واقع اعضای خانواده می توانند تحت هر دو ویزا به سنگاپور مهاجرت کنند تا زمانی که معیارهای زیر را داشته باشند:
همسر و فرزندان
- شرکت باید حداقل 150،000 دلار هزینه کرده باشد.
- این شرکت باید حداقل برای 4 نفر از افراد محلی اشتغال ایجاد کرده باشد.
والدین
- شرکت باید حداقل 300،000 دلار هزینه کرده باشد.
- این شرکت باید حداقل برای 8 نفر از افراد محلی اشتغال ایجاد کرده باشد.
اقامت دائم سنگاپور
اقامت دائم به افرادی که به سنگاپور مهاجرت می کنند بهره مندی از امتیازات یکسان شهروندی را مهیا می کند. این شامل حق خرید ملک در سنگاپور، تحصیلات دولتی با اولویت بالاتر برای کودکان و حق زندگی در این کشور بدون اعمال محدودیت ویزا می شود.
طرح کارکنان فنی ماهر Technical Personnel and Skilled Workers scheme
افرادی که قبلاً در سنگاپور با کارنامه معتبر یا مجوز کارآفرین کار می کنند می توانند از طریق این طرح برای اقامت دائم اقدام کنند. برای واجد شرایط بودن، فرد باید حداقل 6 ماه در سنگاپور کار کرده باشد.
طرح سرمایه گذار جهانی Global Investor Program
بر اساس این طرح، فرد می تواند با سرمایه گذاری حداقل 5/2 میلیون دلار سنگاپور در مشاغل جدید یا تأسیس یا در صندوق مورد تأیید GIP برای اقامت دائم خود و خانواده نزدیک خود درخواست اقامت دائم کند. فرد همچنین باید دارای سوابق کارآفرینی و سوابق تجاری خوبی باشد.
طرح استعدادهای هنری خارجی Foreign Artistic Talent Scheme
افراد با استعداد در هنرهایی مانند عکاسی، موسیقی، رقص، تئاتر، ادبیات یا فیلم که می خواهند به سنگاپور مهاجرت کنند، می توانند از طریق این طرح برای اقامت دائم اقدام کنند. برای واجد شرایط شدن، فرد باید یک هنرمند شناخته شده در کشور خود باشد و باید از مدارک و آموزش های لازم برخوردار باشد. همچنین این فرد باید بتواند سهم بسزایی در صحنه فرهنگی و هنری سنگاپور داشته باشد.
مهاجرت به سنگاپور از طریق سرمایه گذاری
برنامه سرمایه گذاران جهانی برای مهاجرت به سنگاپور
برنامه سرمایه گذاران جهانی برای سرمایه گذارانی كه علاقه مند به راه اندازی مشاغل یا سرمایه گذاری در سنگاپور و در نتیجه دریافت وضعیت اقامت دائم سنگاپور هستند، طراحی شده است.
گزینه های سرمایه گذاری
طبق برنامه Global Investor، سرمایه گذار می تواند یکی از گزینه های زیر را انتخاب کند:
- گزینه A:
سرمایه گذاری به ارزش حداقل 2.5 میلیون دلار سنگاپور در یک نهاد تجاری جدید یا گسترش فعالیت تجاری موجود از پیش.
- گزینه B:
سرمایه گذاری به ارزش حداقل 2.5 میلیون دلار سنگاپور در صندوق تأیید شده سرمایه گذاری در شرکت های مستقر در سنگاپور به علاوه اجرای یک طرح تجاری.
- گزینه C:
سرمایه گذاری بالغ بر 2.5 میلیون دلار سنگاپور ، برای تأسیس یک دفتر خانوادگی واحد در سنگاپور، که دارای اموالی به ارزش حداقل 200 میلیون دلار که حداقل 50 میلیون از دارایی در سنگاپور و 150 میلیون آن خارج از کشور باشد.
شرایط پذیرش درخواست
اگر یک سرمایه گذار دارای سابقه تجاری قابل توجه و سابقه کارآفرینی موفق باشد، مجاز به درخواست اقامت دائم تحت برنامه Global Investor است. هر طبقه اقامت سنگاپور دارای پروسه درخواست خاص و مجموعه خاصی از مستندات است که باید احراز شود.
واجدین شرایط برنامه جهانی به موارد زیر اختصاص دارد:
صاحبان کسب و کار تاسیس شده
سرمایه گذار باید حداقل سه سال سابقه کار کارآفرینی و موفق داشته باشد. سرمایه گذاران باید حداقل 30٪ از سهام یک شرکت (یا جمع دو شرکت) را داشته باشند و باید صورتهای مالی حسابرسی شده شرکت خود را برای سه سال قبل از درخواست آنها تهیه کنند. گردش مالی شرکت باید در 12 ماه قبل حداقل 200 میلیون دلار و به طور متوسط سالانه حداقل 200 میلیون دلار باشد.
صاحبان نسل بعد کسب و کار
خانواده نزدیک سرمایه گذار باید حداقل 30٪ سهام یک شرکت(یا جمع دو شرکت) داشته باشد و باید صورتهای مالی حسابرسی شده شرکت خود را برای سه سال قبل از درخواست آنها تهیه کند. گردش مالی شرکت باید در 12 ماه قبل حداقل 500 میلیون دلار سنگاپور و به طور متوسط سالانه حداقل 500 میلیون دلار سنگاپور باشد. سرمایه گذار باید عضو هیئت مدیره شرکت نیز باشد.
بنیانگذاران شرکتهای با رشد سریع
سرمایه گذار باید بنیانگذار و یکی از بزرگترین سهامداران شرکت باشد. این شرکت باید حداقل 500 میلیون دلار سنگاپور اموال و دارایی داشته باشد.
دفاتر خانوادگی
سرمایه گذار باید حداقل پنج سال سابقه کارآفرینی، سرمایه گذاری یا مدیریت و دارایی های قابل فروش خالص حداقل 200 میلیون دلار سنگاپور داشته باشد. این دسته از متقاضیان محدود به دارندگان دفاتر خانوادگی است.
مهاجرت به سنگاپور از طریق تحصیل
دانشجویان بین المللی که توسط یک موسسه آموزشی برای ادامه تحصیل تمام وقت در سنگاپور پذیرفته شده اند، نیاز به مجوز دانشجویی دارند، مگر اینکه:
- متقاضی از حکم معافیت مهاجرتی بهره مند باشد.
- به متقاضی مجوز بازدید کوتاه مدت اعطا شده و قصد شرکت در یک دوره کوتاه آموزشی را داشته باشد.
برای معافیت از نیاز به مجوز دانشجویی، دوره کوتاهی که انتخاب می شود باید واجد این شرایط باشد:
- در مدت اعتبار مجوز یا در مدت 30 روز، هر کدام کوتاهتر باشد، به اتمام برسد
- یک دوره کامل و مستقل باشد. دوره های دارای چندین مرحله از مجوز دانشجویی مستثنی اند.
- شامل آموزش عملی شغلی یا تعامل با مشتریان در محل کار (مانند آرایشگاه یا سالن زیبایی) نباشد.
شرایط و رویه های پذیرش دانشجو بسته به نوع موسسه آموزشی که قصد تحصیل در آن را دارید کمی متفاوت است.
مهد کودک ها
مدارس دولتی
مدارس خصوصی تأیید شده – کلیه مدارس ثبت شده در شورای آموزش خصوصی CPE قبل از اینکه بتوانند به دانشجویان خارجی پذیرش اعطا کنند باید دارای گواهینامه EduTrust باشند.
موسسات آموزش فنی
موسسات آموزش عالی
معرفی دانشگاه های سنگاپور
- دانشگاههای محلی
- دانشگاه ملی سنگاپور
- دانشگاه فنی نانیانگ Nanyang
- دانشگاه مدیریت سنگاپور
- موسسه فناوری سنگاپور
- دانشگاه علوم اجتماعی سنگاپور
- دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور
- پلی تکنیک های سنگاپور
- پلی تکنیک نانیانگ Nanyang
- پلی تکنیک ناگی آن Ngee Ann
- جمهوری پلی تکنیک
- پلی تکنیک سنگاپور
- پلی تکنیک تاماسک Temasek
- موسسات آموزشی خارجی با پردیس های مستقر در سنگاپور
- دانشکده عالی علوم اقتصادی و بازرگانی فرانسه École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales
- موسسه مدیریت بازرگانی اروپا Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD)
- دانشکده مدیریت جهانی Sahu Shreyans Prasad Jain (SP Jain)
- موسسه فناوری DigiPen
- انستیتوی علم و فناوری آلمان Technische Universität München (TUM)
- دانشکده حقوق بین الملل سوربن-آساس Sorbonne-Assas
مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی سنگاپور
برای درخواست مجوز دانشجویی، باید در یک دوره تمام وقت تأیید شده در سنگاپور پذیرفته شده باشید. دوره های نیمه وقت و دوره هایی که آخر هفته برگزار می شوند، واجد شرایط نیستند. اگر می خواهید پس از تأیید درخواست خود به مدرسه یا مرکز آموزشی دیگری منتقل شوید اما هنوز مجوز دانشجویی را دریافت نکرده اید، باید یک درخواست جدید ارسال کنید. مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی سنگاپور به شرح زیر است:
- نامه پذیرش ثبت نام از مدرسه یا دانشگاهی که قصد دارید در آن تحصیل کنید
- صفحه اطلاعات سفر پاسپورت و شناسنامه
- اطلاعات شخصی شما، از جمله لیست کشورهایی که قبلاً در آنها اقامت داشته اید، سوابق تحصیلی، سابقه اشتغال و پشتیبانی مالی
- اطلاعات شخصی والدین، همسر و یا خواهران و برادران
- آدرس مسکونی و جزئیات تماس در سنگاپور
- آدرس ایمیل
- عکس رنگی، دیجیتال، رنگی و اخیراً به اندازه گذرنامه که در سه ماه گذشته گرفته شده است.
- از 1 فوریه 2019 متقاضیان متولد خارجی 12 سال یا کمتر، باید اطلاعات واکسیناسیون خود را به هیئت ارتقا بهداشت (HPB) ارائه کنند.
مهاجرت به سنگاپور از طریق پناهندگی
در سال های اخیر سنگاپور رابطه پیچیده ای با پناهندگان داشته است. معمولاً درخواست پناهندگی به قصد واگذاری مسئولیت به کشور ثالث رد می شود. در ادامه در مورد سرگذشت پناهندگی در سنگاپور و وضعیت فعلی این کشور نکاتی ذکر شده است:
- پس از جنگ ویتنام پناهندگانی که به “مردم قایق ویتنامی” معروف شدند، از کشور خود به جنوب شرقی آسیا سرازیر شدند و بدنبال پناهگاهی امن بودند. با در نظر داشتن این بحران پناهندگان، دولت سنگاپور و دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد UNHCR در مورد سیاستی که حمایت بین المللی از پناهندگان را فراهم کند، توافق کردند. در حالی که نظر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد بر اسکان دائمی بود، سنگاپور به پناهجویان در یک اردوگاه ترانزیتی اسکان موقت می داد.
- با این حال تعداد پناهجویانی که به طور مداوم وارد می شدند بسیار زیاد بود و پس از کنفرانس 1989 در مورد پناهندگان هندی و چینی که در آن اعضای کمیته تصمیم گرفتند سیاست جدیدی را تحت عنوان طرح اقدام جامع وضع کنند، اردوگاه ترانزیتی سنگاپور آسیب زیادی دید. با اجرای سیاست جدید غربالگری پناهندگان، سنگاپور به پذیرش ورودی های جدید ادامه داد، اما در عین حال مهاجران حتی به طور موقت نیز اسکان نداشتند.
- اردوگاه ترانزیتی سنگاپور محلی برای تجمع پناهجویان رد شده بود. تهدید بازگشت به کشور باعث شد بسیاری از پناهندگان به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعتراض کنند، اعتصاب غذا کنند و یا حتی اقدام به خودکشی کنند. مقامات دولت سنگاپور، اردوگاه را در سال 1996 تعطیل کردند و قول دادند که پناهندگی دیگر در سنگاپور مجاز نخواهند بود، حتی اگر کشور دیگری متعهد به پذیرش آنها شود.
- برای سالهای متمادی سنگاپور پایبند به این سیاست بود، پناهندگان را در مرزها متوقف می کرد و به جای اینکه آنها را به داخل راه بدهد، پیش از رد کردن آنها، غذا، آب و سوختشان را تأمین می کند.
- با این حال سیاست پناهندگان سنگاپور در سال های اخیر به آرامی انعطاف پذیر شده است. در سال 2009 نخست وزیر سنگاپور، لی هسیون لونگ، به مشکل روهینگیاها پرداخت که پس از فرار از برمه قادر به پیدا کردن یک پناهگاه نبودند. در آن هنگام وزیر ارشد دولت در امور خارجه تصریح کرد که سنگاپور نمی تواند پناهجویان را بپذیرد، اما کمک های بشردوستانه را پیشنهاد می دهد تا آنها بتوانند به کشور دیگری عزیمت کنند.
- گذشته از تجربه ناخوشایند سنگاپور با پناهندگان در گذشته، دولت دلیل دیگری برای خودداری از پذیرش ورودی های جدید به این کشور عنوان می کند: سنگاپور دومین کشور کوچک در آسیا و همچنین یکی از پرجمعیت ترین کشورهاست. پناهندگان مطمئناً زیرساخت های کشور را تحت فشار قرار می دهند. هر چند کمبود فضا نمی تواند دلیلی برای رد پناهندگان باشد، زیرا سنگاپور در واقع قصد دارد جمعیت خود را از حدود 5.5 میلیون نفر به 6.9 میلیون نفر تا سال 2030 افزایش دهد.
- در حال حاضر پناهندگان در سنگاپور مانند بسیاری از کشورهای جنوب شرقی آسیا که از پناه دادن امتناع می ورزند، کاملا ناخواسته هستند.
- اگرچه ممکن است سرانجام سنگاپور از تجربیات گذشته خود در مورد پناهندگان چشم پوشی کند و اعلام تغییر موضع کند چرا که در سال 2016، کمیساریای عالی حقوق بشر کمیساریای جدید را برای درخواست دولت های سراسر جهان برای پیوستن به نبرد برای پایان دادن به بی تابعیتی، با یک فصل ویژه به مدافعان پناهندگان در سنگاپور AFR-SG آغاز کرد. اما سنگاپور فعلا از تغییر سیاست خود در مورد پذیرش پناهندگان فاصله دارد.
اخذ تابعیت و شهروندی سنگاپور
پاسپورت سنگاپور طبق فهرست دومین پاسپورت قدرتمند در جهان است. این برای دارنده دسترسی بدون ویزا یا ویزای هنگام ورود به 190 مقصد از جمله منطقه شینگن اروپا، کانادا، چین و امریکا را فراهم می کند. دارندگان اقامت دائم پس از دو سال اقامت در سنگاپور، می توانند درخواست شهروندی سنگاپور را بدهند. سنگاپور کشوری است که تابعیت واحد در آن پذیرفته شده است و این شرط به شدت اجرا می شود. به همین دلیل، سنگاپور گزینه ایده آلی برای افرادی که به داشتن بیش از یک تابعیت و گذرنامه علاقه مند هستند نیست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.