مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل
اقامت آمریکا از طریق ویزای تحصیلی برنامه ای است که بسیاری از دانشجویان بین المللی که قصد دارند در مسیر پیشرفت علمی گام بردارند به دنبال آن هستند. به واسطه تعدد حضور دانشگاه های آمریکایی در رتبه بندی های جهانی و امتیازاتی که تحصیل در این دانشگاه ها برای فارغ التحصیلان آن ها به همراه دارد هر سال درخواست های زیادی برای اخذ اقامت آمریکا از طریق ویزای دانشجویی و همچنین زندگی در آمریکا به سفارت های این کشور ارسال می شود. دانشجویان ایرانی نیز علیرغم وجود محدودیت های سالیان اخیر برای مهاجرت به آمریکا، به دنبال کسب اطلاعات دقیق از نحوه اخذ اقامت و ویزای آمریکا هستند.
نحوه دریافت ویزای تحصیلی آمریکا
برای متقاضیان تحصیل در آمریکا که شهروند این کشور نیستند، اخذ ویزای تحصیلی الزامی است. به ویژه درخواست ویزای تحصیلی آمریکا برای دانشجویان ایرانی می تواند یک پروسه طولانی باشد، بنابراین متقاضیان باید مدارک مورد برای ارسال درخواست خود را پیش از شروع فرایند حداقل سه تا پنج ماه قبل آماده نمایند. معمولاً مراحل مختلفی برای درخواست ویزای دانشجویی آمریکا وجود دارد. این مراحل در هر سفارت یا کنسولگری آمریکا متفاوت است، بنابراین مهم است که با دستورالعمل های موجود در وب سایت سفارت یا کنسولگری جایی که درخواست از آن طریق پیگیری خواهد شد مشورت صورت بگیرد.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
مرحله نخست: مراجعه موسسه مورد تأیید SEVP
به عنوان اولین گام برای اخذ اقامت آمریکا از طریق ویزای تحصیلی باید یک موسسه یا مرکز آموزشی تایید شده به دانشجوی متقاضی گواهی پذیرش ارائه دهد. اعتبار مرکزی که اعطاء پذیرش می کند مهم است زیرا اولا به مقامات سفارت آمریکا این اطمینان را می دهد که متقاضی صلاحیت اخذ اقامت را خواهد داشت و ثانیا مدرک صادره از مرکز، توسط دانشگاه ها، انجمن های حرفه ای، کارفرمایان خصوصی و وزارتخانه های دولتی در سراسر جهان به رسمیت شناخته می شود. فقط موسسات مورد تأیید SEVP می توانند دانشجویان را در سامانه (SEVIS) ثبت نام کرده و مدارک لازم برای درخواست ویزای دانشجویی آمریکا را در اختیار دانشجویان قرار دهند. لیست موسسات معتبر در وب سایت دولتی تحصیل در ایالات منتشر شده است که متقاضیان می توانند به آن مراجعه کنند.
برخلاف برخی کشورها، آمریکا سیستم یکپارچه درخواست پذیرش در دانشگاه ندارد، بنابراین هر دانشجوی متقاضی تحصیل باید به طور جداگانه برای هر موسسه یا دانشگاهی که مایل به تحصیل در آن هاست درخواست ارسال نماید. دانشجویان بین المللی باید شرایط پذیرش هر مرکز را بر اساس آن مواردی که در وبسایت اطلاع رسانی موسسات و دانشگاه های آمریکا ذکر شده رعایت نمایند که معمولاً شامل اثبات تامین مالی کافی نیز می شود.
پس از اخذ پذیرش، دانشگاه دانشجو را در سیستم SEVIS ثبت نام می کند و اگر متقاضی واجد شرایط ویزای F یا M باشد،SEVIS گواهی تحت عنوان فرم I-20 برای وی ارسال می کند، یا اگر واجد شرایط ویزای J باشد فرم DS-2019 برای او ارسال خواهد شد.
SEVP دانشجویان بین المللی را در طبقه بندی ویزای F و M مدیریت می کند، در حالی که وزارت امور خارجه Department of States طرح های انتقال دانشجویان بین المللی را در طبقه بندی ویزای J مدیریت می کند. هر دو SEVP و DoS از SEVIS برای ردیابی و نظارت بر موسسات و طرح انتقال دانشجویان بین المللی استفاده می کنند.
مرحله دوم: پرداخت هزینه های SEVIS
هزینه SEVIS باید حداقل سه روز قبل از ارسال درخواست اقامت آمریکا از طریق ویزای دانشجویی پرداخت شده باشد. پرداخت هزینه باید یا از طریق فرم آنلاین و کارت اعتباری بین المللی باشد و یا برگ واریز کاغذی که در سفارت آمریکا ارائه می شود ثبت گردد.
در زمان پر کردن فرم، هزینه I-901 برای دارندگان ویزای F/M مقدار 200 دلار آمریکا و برای دارندگان ویزای دانشجویی J مقدار 180 دلار است. دارندگان ویزای J که به عنوان مشاور کمکی، خدمتکار یا در کار / مسافرت تابستانی کار می کنند در عوض 35 دلار پرداخت خواهد کرد. وب سایت روش های پرداخت از جمله کارت اعتباری، چک، سفارش بین المللی پول و Western Union Quick Pay را مشخص نموده است. ممکن است شخص ثالث (اسپانسر) هزینه را برای متقاضی ویزا پرداخت کند. در هر صورت رسید پرداخت باید صادر شده و در اختیار متقاضی قرار بگیرد چرا که به عنوان اثبات پرداخت هزینه در مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا به این تأیید نیاز خواهد داشت.
مرحله سوم: تکمیل درخواست ویزای دانشجوی آمریکا
پس از دریافت فرم SEVIS و پرداخت هزینه آن، متقاضی باید برای درخواست اقامت آمریکا از طریق ویزای دانشجویی با کنسولگری یا سفارت آمریکا در کشور خود یا در نزدیک ترین کشوری که سفارت آمریکا در آنجا فعال است وقت بگیرد. بهتر است بدون لحاظ زمان شروع دوره هرچه زودتر اقدام صورت بگیرد، زیرا زمان رسیدگی به ویزا متفاوت است. ویزای دانشجویی حداکثر تا 120 روز قبل از ورود دانشجو به خاک آمریکا صادر می شود.
درخواست ویزای آنلاین DS-160
در همه موارد باید فرم درخواست ویزای آنلاین DS-160 تکمیل گردد و مکانی را که قرار است درخواست از آنجا ارسال شود مشخص باشد و تمامی اسناد و اطلاعات لازم برای پر کردن درخواست بایه مهیا باشد. پس از انتخاب و پاسخ دادن به یک سوال امنیتی، صفحات فرم باید پر شوند. شناسه درخواست کدی است که احیانا اگر نیاز به خروج از صفحه درخواست شد برای بازیابی فرم باید از آن استفاده کرد.
مشخصات شخصی مورد نیاز برای تکمیل فرم DS-160 شامل موارد زیر است:
- نام و تاریخ تولد
- آدرس و شماره تلفن
- مشخصات گذرنامه
- جزئیات برنامه های سفر و همراهان سفر
- جزئیات سفر قبلی به آمریکا
- اطلاعات تماس شما در ایالات متحده
- جزئیات خانوادگی، کاری و تحصیلی
- اطلاعات امنیتی، پیشینه کیفری و یا پزشکی
- شناسه SEVIS و آدرس مدرسه/ دانشگاه/ طرح آموزشی که ثبت نام در آن صورت گرفته (در فرم I-20 یا DS-2019 چاپ شده است)
- همچنین باید عکس متقاضی که اخیرا گرفته شده متناسب با شرایط مورد نیاز برای عکس که توضیح داده شده بارگذاری شود.
طی فرایند درخواست اقامت آمریکا از طریق ویزای دانشجویی باید به تمام سوالات به طور دقیق و کامل پاسخ داده شود زیرا در صورت بروز هرگونه خطا، بالاجبار باید برای تعیین وقت مصاحبه ویزا خارج از موعد برنامه ریزی صورت بگیرد. پاسخ به سوالات احتمالی در خصوص پر کردن فرم های آنلاین در وب سایت travel.state.gov برای رفع ابهام قابل استفاده است.
در آخرین بخش این مرحله پس از تکمیل فرم درخواست ویزا، باید با کلیک بر روی دکمه “ثبت درخواست” در انتها فرم DS-160 امضا خواهد. پس از بارگذاری درخواست، صفحه تأیید با بارکد، شماره بارکد و شماره شناسه برای متقاضی ارسال می شود که باید آنها را چاپ کرده و به قرار مصاحبه ویزا ببرد.
مرحله چهارم: پرداخت هزینه های درخواست ویزای تحصیلی آمریکا
به طور کلی هزینه درخواست اقامت آمریکا از طریق ویزای تحصیلی غیر قابل استرداد و غیر قابل انتقال است، برای پرداخت سه روش وجود دارد:
- حضوری در یک بانک تأیید شده که در ایران این امکان وجود ندارد.
- از طریق موبایل بانک و حساب اعتباری بین المللی
- بصورت آنلاین
در طول فرایند، ممکن است اصطلاح “هزینه صدور ویزا بر اساس عمل متقابل” مشاهده شود که برای متقاضیان ویزای F1 ، F2 ، M1 ، M2 ، J1 و J2 صدق نمی کند.
هنگام قرار مصاحبه ویزا رسید پرداخت هزینه ویزا یا (Machine Readable Visa Fee) MRV مورد نیاز خواهد بود. برخی از متقاضیان ویزای J در صورت شرکت در برنامه آژانس توسعه بین المللی آمریکا USAID یا برنامه تبادل فرهنگی و آموزشی با بودجه فدرال با شماره سریال درخواست G-1 ، G-2 ، G3،G7 نیازی به پرداخت هزینه پردازش درخواست ندارند.
مرحله پنجم: برنامه ریزی و شرکت برای مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا
آخرین مرحله برای مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیلی حضور در مصاحبه ویزا است. این کار می تواند به صورت آنلاین یا با تماس با نزدیکترین سفارت یا کنسولگری آمریکا انجام شود. روند درخواست ویزا تا زمانی که مصاحبه با افسر کنسولی صورت نگیرد به پایان نمی رسد. بارکد موجود در DS-160 می تواند برای بازیابی اطلاعات متقاضی در هر سفارتخانه یا کنسولگری آمریکا استفاده شود. با این حال، توجه داشته باشید که در صورت درخواست خارج از محل اقامت دائم متقاضی، احراز صلاحیت وی برای اخذ ویزا ممکن است دشوار باشد. زمان انتظار برای قرارهای مصاحبه ویزا بسته به مکان، فصل و دسته ویزا متفاوت است.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آمریکا
وب سایت سفارت یا کنسولگری محل درخواست متقاضی، مدارکی را به عنوان مدارک مصاحبه معرفی می کند که می تواند شامل موارد زیر باشد:
- گذرنامه با اعتبار حداقل شش ماه بیشتر از دوره اقامت متقاضی در ایالات متحده. اگر بیش از یک نفر در گذرنامه متقاضی گنجانده شده باشد، هر شخصی که به ویزا نیاز دارد باید درخواست جداگانه ای ارائه دهد.
- فرم I-20 یا DS-2019 SEVIS امضا شده (شامل فرم های فردی برای همسر / فرزندان).
- فرم DS-7002 فقط برای متقاضیان ویزای کارآموز J-1.
- رسید هزینه SEVIS.
- صفحه تأیید برنامه DS-160 همراه با بارکد و شماره شناسه درخواست.
- رسید تأیید پرداخت هزینه MRV.
- نسخه چاپ شده نامه قرار مصاحبه ویزا
- 1-2 عکس مطابق با توضیحات درج شده در سایت.
همچنین اسناد زیر باید آماده ارائه باشند:
- مدارک تحصیلی متقاضی.
- نمرات آزمون های استاندارد مورد نیاز موسسه آموزشی مانند TOEFL ، LSAT ، GRE ، GMAT و…
- مدارک مالی نشان دهنده استطاعات کافی متقاضی یا حامی مالی وی (به عنوان مثال والدین یا حامی دولتی) برای تأمین هزینه های تحصیل، سفر و زندگی وی در طول اقامت در ایالات متحده.
- لیست کتبی جداگانه از کارفرمایان قبلی و یا مدارسی که متقاضی در آنها تحصیل نموده.
هر متقاضی ویزای همراه نیز نیاز به ارائه مدارک ذیل دارد:
- یک کپی از ازدواج و / یا شناسنامه برای اثبات رابطه با متقاضی اصلی
- یک کپی از ویزای متقاضی اصلی (به عنوان مثال F-1 ، M-1 ، J-1 یا اسناد رسمی از USCIS که وضعیت متقاضی اصلی را تأیید می کند.
- یک کپی از صفحه اطلاعات شخصی از گذرنامه های متقاضی اصلی.
- حضور در مصاحبه ویزا به موقع برای مصاحبه ویزا بسیار مهم است. (ممکن است از متقاضیانی که به موقع حاضر نشوند خواسته شود برای یک روز دیگر برنامه ریزی کنند که قطعا برنامه زمانی آن ها را دچار وقفه خواهد کرد. در بیشتر موارد فقط متقاضیانی که قرار ملاقات برنامه ریزی شده دارند در داخل سفارت یا کنسولگری آمریکا پذیرفته می شوند. موارد استثنا شامل والدین برای کودکان زیر 18 سال، مترجمان و دستیاران معلولان می شود که باید از قبل برای هماهنگی با سفارت یا کنسولگری انتخابی تماس گرفته شود تا نام والد، مترجم یا دستیاری را که همراه است به آنها داده شود).
هدف از مصاحبه ویزا
هدف از مصاحبه ویزا این است که افسر کنسولی تعیین کند که آیا متقاضی صلاحیت دریافت ویزای دانشجویی آمریکا را دارد یا نه، در این صورت، کدام گروه ویزا برای وی مناسب است. متقاضیان باید آماده باشند تا به سوالات مربوط به ارتباط با کشور خود، مهارت های زبان انگلیسی، سوابق تحصیلی، دوره ای که در آن پذیرفته شده اند و اثبات منابع مالی خود پاسخ دهند. همچنین ممکن است از آنها خواسته شود که برنامه های خود را برای پایان تحصیلات توضیح دهند. اسکن اثر انگشت دیجیتال بدون جوهر به عنوان بخشی از روند درخواست انجام می شود که معمولاً در انتهای مصاحبه ویزای اتفاق می افتد.
بعد از مصاحبه، افسر کنسولی نظر خود را درباره این که آیا درخواست نیاز به رسیدگی اداری بیشتری دارد یا نه اعلام خواهد کرد. زمان انتظار بسته به کشور متفاوت خواهد بود. همچنین نحوه و زمان بازگشت پاسپورت همراه با ویزا به متقاضی اطلاع داده می شود.
اجازه ورود به آمریکا پس از صدور ویزای تحصیلی
ویزای F1 و M1 ممکن است تا 120 روز قبل از تاریخ شروع دوره تحصیلی صادر شود، اما اجازه ورود به آمریکا زودتر از 30 روز قبل از تاریخ شروع دوره تحصیلی برای دارنده آن به وجود نخواهد آمد. ویزاهای J1 می توانند در هر زمانی صادر شوند. برای ورود به خاک آمریکا قبل از این 30 روز، باید ویزای بازدید کننده اخذ شود. محدودیت 30 روزه در مورد دانشجویانی که برای ادامه تحصیلات خود درخواست ویزا می کنند اعمال نمی شود آنها می توانند به شرط داشتن ویزای معتبر در هر زمان به آمریکا وارد شوند.
از آنجا که هیچ تضمینی برای صدور ویزا وجود ندارد، تا زمانی که ویزا صادر نشده، نباید برنامه سفر نهایی را تنظیم نمود یا بلیط خریداری کرد. توجه داشته باشید که داشتن ویزای معتبر هم ورود به آمریکا را تضمین نمی کند فقط به متقاضی امکان می دهد به مبادی ورودی خاک آمریکا سفر کند و اجازه ورود به آمریکا را درخواست نماید. اجازه ورود توسط مقامات گمرک و حفاظت از مرزها و وزارت امنیت داخلی Department of Homeland Security DHS داده می شود.
اسناد و مدارک لازم به هنگام ورود به آمریکا
- گذرنامه
- فرم SEVIS، I-20 یا DS-2019
- گواهی منابع مالی
- مدارکی از وضعیت دانشجویی (مانند رسید شهریه و کارنامه اخیر)
- نام و اطلاعات تماس با مسئول رسمی محل تحصیل، از جمله شماره تماس اضطراری 24 ساعته موسسه انتخابی.
اگر ورود به خاک آمریکا با هواپیما باشد، فرم گمرک CF-6059 و همچنین باید فرم ورود یا خروج I-94 باید قبل از فرود پر شود. ویزای تحصیلی آمریکا تا تاریخ مشخص شده در ویزا معتبر است. افسر گمرکی یک تاریخ جداگانه را در فرم I-94 ثبت می کند. این تاریخی است که متقاضی باید آمریکا را ترک کند. حتی اگر ویزا در طول اقامت منقضی شود، می توان تا این تاریخ در آمریکا اقامت داشت. با این حال، اگر با ویزای منقضی شده از آمریکا خروج صورت بگیرد، قبل از بازگشت و ادامه تحصیل نیاز به گرفتن ویزای جدید است. ویزای تحصیلی نمی تواند در آمریکا تمدید یا دوباره صادر شود. این کار باید در سفارت یا کنسولگری آمریکا در خارج از کشور انجام شود.
فعالیت های پس از اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
دانشجوی دارای ویزا باید ظرف 30 روز از تاریخ شروع دوره خود، به دفاتر موسسه خود که مسئول کمک به دانشجویان بین المللی است، مراجعه کند، زیرا این امر در فرم SEVIS I-20 / DS-2019 ذکر شده است. مقام رسمی مدرسه گزارش در سیستم SEVIS، حضور دانشجو را تأیید می کند. این مورد باید ظرف 30 روز انجام شود، در غیر این صورت وضعیت قانونی دانشجو در SEVIS به طور خودکار خاتمه می یابد و ممکن است وی را ناقض مقررات تشخیص دهند و برای ادامه تحصیل دچار مشکل شود.
همچنین مقامات مرکز آموزشی برای مشاوره در مورد مسائلی مانند بیمه در دسترس خواهد بود. از آنجا که آمریکا سیستم مراقبت های بهداشتی اجتماعی ندارد، مطمئناً ثبت نام در موسسه آمریکا نیازمند ارائه مدارک بیمه درمانی خصوصی برای تأمین هزینه های درمان پزشکی دانشجو است.
دارندگان ویزای F1 می توانند تا 60 روز بعد از اتمام دوره خود در ایالات متحده بمانند، در حالی که دارندگان ویزای M1 و J1 باید ظرف مدت 30 روز پس از اتمام دوره خود خاک آمریکا را ترک کنند. این دوره “مهلت تشویقی” یا Grace Period نامیده می شود و به متقاضی اجازه می دهد تا خود را برای عزیمت از ایالات متحده و یا تبدیل وضعیت خود از دانشجو به نیروی کار آماده کند.
همه دانش آموزان باید قبل از تاریخ روی فرم / مهر I-94 خود حرکت کنند. عدم عزیمت به ایالات متحده باعث می شود از وضعیت خارج شوید. خارج از وضعیت بودن در ایالات متحده نقض قوانین مهاجرت است و ممکن است در آینده واجد شرایط ویزا نباشید. اگر می خواهید اقامت خود را تمدید کنید، به تأیید USCIS نیاز دارید. اگر دانشجوی ادامه دار هستید، می توانید ویزای خود را در هر زمان تمدید کنید، به شرط اینکه وضعیت دانشجویی خود را حفظ کرده و سوابق فعلی SEVIS را داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.